Utleie

Vi tilbyr utleie i 4 leiligheter.

Fyrvokterhuset rommer to separate leiligheter: Vokteren og Assistenten. Det er totalt 16 sengeplasser. I tillegg er det anledning til å supplere med feltsenger og madrasser.

Edvinhuset og Topphuset er eneboliger, hver med 3 soverom.

Skulle vi i SulaKultur ha alle boligene fulltegnet er vi behjelpelige med å finne andre overnattingsalternativer på øya.

Vi er opptatt av miljøet og komposterer alt organisk materiale. Videre sorteres plast, papir og restavfall. Vi forventer at du som gjest hos oss følger denne ordningen som et lite bidrag fra deg til vårt felles miljø.

Bestillinger/forespørsler sendes på mail til: post@sulakultur.com,  på telefon 48107613 til Tom, eller telefon 90662401 til Evelyn.

Å komme hit

Beregner du 2,5 timer i kjøretid fra Orkanger til fergeleiet på Dyrøya (Frøya) har du rikelig med tid. Det er skiltet til fergeleiet på Dyrøya fra du kommer opp av den undersjøiske tunnelen fra Hitra. Ute på Sula – byen i havet – er alt innen gangavstand. Du trenger derfor ikke bil for å forflytte deg her ute. Det er rikelig med parkeringsplasser ved fergeleiet på Dyrøya. Har du med deg bil ut til Sula så er det fint om du bruker den så lite som mulig. Bilen er egentlig et fremmedelement her ute på denne fredelige fiskeværsøya.

Du kan også reise kollektivt fra Trondheim eller Kristiansund. Da tar du kystekspressen til Sandstad på Hitra. Der står det en buss og venter som frakter deg ut til Dyrøya. Det lønner seg å kjøpe billetten helt fram til Sula på hurtigbåten.

Hurtigbåten (820) og Ferga (825) går fra Dyrøya.

Hurtigbåten (820) tar på noen av turene med seg inntil 6 biler. Hurtigbåten frakter deg til Sula hurtigbåtkai. Turen går via Mausund og Bogøya og tar 45 minutter. På en del avganger slippes det av biler på fergekaia før den går videre inn til hurtigbåtkaia. (Alle avganger går inn til hurtigbåtkaia.) Da lander du rett ved butikken. Du har da 300 meter til Edvinhuset og Topphuset, 400 meter til fyrvokterboligen. Er det tung bagasje som skal fraktes er vi i SulaKultur behjelpelige. Det er ikke mulig å kjøre i land med bil på hurtigbåtkaia, kun på fergekaia.

Ferga (825) kan ta 16 biler og frakter deg til Lomsøya – Sula fergekai. Den går via Mausund og Bogøya og tar 90 minutter. Fra fergekaia er det 3 kilometer til Edvinhuset, og drøye 3 kilometer til Topphuset og Fyrvokterboligen. Ferga går ikke inn til hurtigbåtkaia.

Rutetabeller til båtene finner du på denne siden:
https://www.atb.no/batruter/
Det er verken nødvendig eller mulig å bestille billetter i forkant. Telefonnummer til hurtigbåten Vetlefjord: 91811171

De siste 100 meter opp til Fyrvokterhuset er kun gangsti fra snuplassen i enden av fylkesveien. På snuplassen er det mulig å laste og losse bilen, men du kan ikke parkere der. Vi i SulaKultur forteller deg hvor det kan parkeres.

Butikker

COOP Sula er åpen fra 10:00 til 16:30. 10:00 til 14:00 på lørdag. Søndag stengt. Butikken har en sosial avdeling som vi kaller kaffekroken. Der er det selvbetjening av kaffe, det koster kroner 10,-. Lørdager er det også salg av vafler. (Kun kontanter.) Butikken har telefon 72448450.

COOP Dyrøy ligger rett ved fergeleiet. Den har åpent 9-18, 9-16 lørdager, og 13-16 søndager.
Telefon 72447580

Det er også mulig å bestille varene i butikken på Sula hvis du ikke rekker å komme dit i åpningstiden. (Telefon 72448450) Varene settes i postboksrommet i samme bygg. Du betaler da for varene dagen etter i åpningstiden.