Nytt år – nye muligheter

Evelyn Brev fra Evelyn og Tom, Nyheter

Enda en gang har vi opplevd ydmykheten ved å gå inn i et nytt år. I den anledning ønsker vi å dele noe av det 2017 har gitt oss av gode opplevelser og innhold. For et drøyt år siden flyttet vi til Sula. Ganske raskt kom ideen om å starte SulaKultur. Det er nesten umulig å bo i denne eksotiske naturen uten å ville dele den med andre. Det føles derfor meningsfullt å legge til rette for at andre får oppleve disse omgivelsene, der hav og himmel går i ett, og der lyset og fargene stadig skifter.

I 2017 har vi etablert SulaKultur, og vi har kommet i gang med både utleie, kunstnerbolig og kulturarrangementer, noe vi er stolte av. Utleiedelen kom på plass etter en periode med istandsetting av huset. Fra og med pinse har vi hatt en god del besøkende, og vi har allerede mottatt bestillinger for 2018. I juli arrangerte vi Pilegrimskonsert i Sula kapell i samarbeid med Kyst-Norge. Vi håper kystpilegrimsleia i årene som kommer blir lagt via Sula, og blir fast innslag i juli måned. Vi har allerede ideene klare til årets konsert.

I oktober hadde vi de første gjestekunstnerne på besøk. Vi arrangerte sammen med dem et kunstnermøte på «sjåen» på Jektneset. Det var en magisk opplevelse. På dette lille stedet møtte det både besøkende, feriehusfolk og fastboende, og alle aldre var representert, totalt 35 personer. På dette noe spesielle kunstneriske møtet fikk vi høre «Lyden av Sula», som en fra publikum så treffende sa det. Vi ble presentert for lydkunst i verdensklasse, som ingen av oss hadde opplevd før. Digitale lyder via Daniel Lerchers laptop, «vindharpe» og harpespill fra Julie Rokseth, og sist, men ikke minst lyder, toner og stemninger fra Henrik Nørstebøes eksperimentelle trombonespill. En opplevelse av de sjeldne. På tur fra Sula etter oppholdet, holdt de lovende kunstnerne en minikonsert på Rabben Marina på Frøya. Et veldig godt egnet lokale, med god service/ mottakelse.

Nå har ideen om å bruke «sjåen» som kulturarena blitt befestet, og vi er spente på hva 2018 bringer. Den egner seg både til kunstnermøter, utstillinger og intimkonserter. Etter hvert som planene tar form, vil vi legge ut informasjon på hjemmesiden og på vår facebook-side.

Bilder er nå lagt ut under utleiedelen.

Evelyn & Tom