Gjestekunstnernes videodagbok

Evelyn Kunstnere, Nyheter

Denne uka har vi besøk på Sula AiR av Julie & Andreas og Michalis Cholevas. De komponerer ny musikk sammen for instrumentene tarhu, harpe og bandoneon. Her kan du finne fine videoer de lager under oppholdet, men først litt om kunstnerne:

Om kunstnerne

Julie & Andreas består av Julie Rokseth på harpe og Andreas Rokseth på bandoneon. De er bosatt i Trondheim og jobber fulltid som profesjonelle frilans musikere. Deres hovedfokus er å skape nytt repertoar for instrumentene sine innenfor verdensmusikk. Duoen har holdt konserter i 8 land bare de siste 8 månedene, og gav høsten 2018 ut sitt 2. album: «With the Sky in our Hands – the tangos». Andreas utviklet i sin mastergrad en fusion mellom arg. tango og irsk musikk, og Julie har, som verdens første, tatt en mastergrad i tangoharpe hvor hun skapte en autentisk tangostemme for harpa .

Til dette kunstneroppholdet har de invitert med seg den greske musikeren Michalis Cholevas. Han er Phd-student i tyrkisk musikk, og jobber ved Codarts Univeristy of the Arts som lærer. Sammen med gruppen sin «Lingua Franca» har han de siste årene blant annet spilt konsert på «Ted Talks» og «Womex».

Sammen skal de komponere musikk for harpe, bandoneon og tarhu, som vil bli presentert på denne konserten.

Videodagbok

Dag 1: Ankomst

Dag 2-3: Møtet med øya og start på komponeringsprosessen