SulaKulturs første gjestekunstnere

Evelyn Kunstnere

Da er det snart klart for SulaKulturs første gjestekunstnere. Vi gleder oss til å ta imot musiker Henrik Munkeby Nørstebø (trombone) og lydkunstner Daniel Lercher (laptop). De skal være på Sula ei uke for å skape musikk. Julie Rokseth (harpe) er med som gjesteartist. Sammen skal de skape ny musikk med vakre Sula som ramme. Musikken kan beskrives som en form for kunstmusikk. Lørdag 14. oktober presenterer de seg selv og sitt arbeid i sjåen på Jektneset, og søndag går turen til Rabben Marina på Frøya, der de skal ha en times kunstnermøte og konsert. Siste stopp på deres miniturne blir på Ni Muser i Trondheim tirsdag 17. oktober. 

Daniel Lercher og Henrik Munkeby Nørstebø startet å samarbeide som duo i 2010, og har gjort en rekke prosjekter sammen siden den gang. I 2011 komponerte de stykket “TH_X” for en konsertserie som Henrik drev på hyggelige Bakklandet skydsstasjon i Trondheim, og en av hovedfokusene i prosessen den gang var å finne akustiske lyder på trombonen som kunne smelte sammen med de elektroniske lydene fra Daniel sin software, og motsatt. Stykket ble senere revidert, innspilt og gitt ut som platen «TH_X» i 2014. Duoen inkorpererer sinustoner, støylyder, store mengder stillhet og et enormt fokus, for å lage musikk som stadig skifter form, og kan høres ut som naturen i sin råeste form, et fabrikklokale eller rett og slett noe utenomjordisk.

I oktober er Daniel og Henrik “artists in residence” på Sula, og har fått med seg den trønderske harpisten Julie Rokseth som samarbeidspartner. Julie bruker tre forskjellige harper i sitt uttrykk; pedalharpe, skotsk folkeharpe og middelalderharpe. Julie har gjennom sitt studium ved Codarts University of the Arts utviklet en autentisk tangostemme for harpe. Julie har sterk tilknytning til Sula, har kjent Henrik siden videregående skole, og det er store forventninger til dette samarbeidet. De tre vil med dette være de første gjestekunstnerne hos det nyoppstartede “SulaKultur”, og på Sula skal de påbegynne et komponerings- og innspillingsprosjekt, som vil resultere i et elektroakustisk verk for trombone, laptop, harpe, feltopptak m.m. Kunstneroppholdet er blant annet støttet av tono og den østerrikske ambassaden i Oslo.

Lytt gjerne til musikken duoen Daniel og Henrik her, eller se videoen nederst på siden.

Daniel Lercher (Wien) – laptop

Lydkunstner, musiker og komponist med base i Wien. Jobber med elektroakustisk komposisjon og improvisasjon, live-elektronikk, fonografi, installasjoner, og musikk for dans og teater, etc. Daniel har hatt residensopphold, hold konserter og utstillinger i Europa, Amerika, Asia og Australia, og gitt ut rundt 20 utgivelser i forskjellige formater.
http://lercher.klingt.org

Daniel

 

Henrik Munkeby Nørstebø (Trondheim) – trombone

Er aktiv som musiker på verdensbasis, med utstrekt turnévirksomhet i Europa, Asia, Oseania, Nord- og Sør Amerika. Han organiserer og er med i en rekke prosjekter, fra solo til større band, som spenner fra total improvisasjon til komponert lydforskning. Henrik har medvirket på flere titalls plateutgivelser, og har blant annet gitt ut to soloplater.
www.henriknorstebo.com

Henrik

Julie Rokseth (Trondheim) – harpe

Er utdannet klassisk harpist fra konservatoriet i Trondheim, med master i verdensmusikk fra Codarts University of the Arts i Rotterdam. Hun spiller jevnlig på klubber og festivaler med tangoduoen Julie&Andreas, er særs aktiv som freelancer, og har blant annet nylig vært å høre med Skrap & Trondheim jazzorkester.
www.harp-bandoneon.com

Julie