Tanker etter påsken på Sula

Evelyn Nyheter

Tanker etter påske på Sula I år kom påska tidlig, noe som har vist seg gjennom lave temperaturer. Men hva gjør vel det når sola skinner fra klar himmel? Mye av tida har gått med til hyggelige samvær med familie og venner, ute og inne. Vi har blant annet startet "sjåsesongen", med å kose oss i solveggen utover ettermiddagene. Vi har også vært så heldige å få delta på noen av de flotte kulturarrangementene som har vært her på Sula i påsken. Tangokveld på Terna Brygge med argentinske musikere var et av høydepunktene, i tillegg til fotoutstillingen samme sted, der naturfotograf Linda Bjørgan stilte ut sine flotte bilder palmehelga. Hun hadde et meget interessant foredrag om fuglelivet ved kysten. Stor takk både til Tove på brygga og til Linda for at vi fikk oppleve dette!

Ellers kan nevnes at vi i SulaKultur har hatt "workshop" om videre utvikling av selskapet sammen med Julie og Andreas som våre svært engasjerte støttespillere. Blant annet bidrar de med utvikling og arbeid med hjemmesiden.

Sist, men ikke minst, arrangerte SulaKultur sangstund i kapellet, på vegne av Sula Kapells venner. I tillegg til allsang bød vi på argentinsk tango, i kombinasjon med skotsk jig, og norsk- og irskinspirert folkemusikk. Alt dette utført på harpe og bandoneon, av Julie & Andreas. Flott var det også å få lytte til firstemt islandsk vuggesang, framført av Kari Elise Mobeck, Jóhannes B. Sigurjónsson, Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck og Hans Hubækmo. Vi fikk også høre en islandsk salme, fremført av Johannes, akkompagnert av Heida på tuba. Kari Elise og Johannes har feriehus på Sula, mens deres datter Heiða Karine bor i Oslo sammen med sin mann Hans, og de jobber begge som musikere på heltid. Vi er veldig stolte over å kunne presentere et slikt kulturelt mangfold her ute på Sula. Selv bidrog vi med variert allsang, både påskesalmer og norske viser. Vi sier takk til musikerne som stilte opp gratis, og til Bente Fossnes, som var med og ledet allsangen sammen med oss i SulaKultur. Alt for kapellet og vakre Sula.

Så håper vi våren snart kommer, for oss, og for alle dere som titter innom sida vår. Håper vi ser dere på Sula i løpet av sommeren.

Vi vil snart legge ut våre planer for våren og sommeren.

Hilsen Evelyn & Tom
Image
Image
Image